بستن و محکم کردن پیچ های اصطکاکی

محکم کردن پیچ های هر اتصال در دو مرحله انجام می گیرد. اول ، تعدادی از پیچ ها تا حد سفتی کامل محکم می شوند تا اطمینان حاصل شود که سطوح تماس کاملا به هم چسبیده اند ، سپس تمام پیچ ها در سوراخ قرارگرفته کاملا سفت می شوند. در مرحله دوم با چرخاندن اضافی مهره ، پیچ ها پیش تنیده می گردند. در هر یک از مراحل محکم کردن پیچ ها باید از قسمتی که اتصال صلب تر است و صفحات تغییر شکل کمتری می دهند شروع به بستن پیچ ها کرد. در وصله ها ، قسمت صلب تر اتصال ، وسط ورق اتصال می باشد. بعد از محکم کردن پیچ های وسط با حفظ تقارن و ترتیب ، پیچ های کناری تا لبه آزاد ورق اتصال محکم می شوند. سپس می توان به پیچ های وسط پرداخت تا اطمینان حاصل شود سفت کردن پیچ های کناری ، آنها را از حالت کاملا سفت خارج نکرده است.

در تمام مراحل محکم کردن پیچ ها باید دقت کرد که از چرخیدن پیچ و مهره با هم جلوگیری به عمل آید. سفتی کامل را در پیچ به حالتی می گویند که کارگر ماهر با آچار معمولی بدون آنکه با وزن خود به دسته آچار نیرو وارد کند ، با به کارگیری آخرین توان خود نتواند پیچ را از آن محکم تر نماید. برای پیش تنیده کردن چنین پیچی باید مهره آن را به اندازه مقداری که در جدول ذیل مشخص شده اضافه چرخاند. این چرخش اضافی را می توان به کمک آچار دسته بلند یا با آچار معمولی با استفاده از دو کارگر یا به وسیله آچار بادی تامین نمود. حصول پیش تنیدگی باید توسط آچار مدرج ( تورک متر) تایید گردد.

اگر در چرخاندن پیچ ها از آچارهای بادی استفاده شود باید فشار باد را طوری تنظیم کرد که در یک مرحله ، مهره ها را بدون چرخیدن پیچ تا مرحله سفتی کامل برساند و در مرحله بعد با ازدیاد فشار باد یا با دست به روشی که در بالا گفته شد پیچ ها را پیش تنیده کرد. تنظیم باد کمپرسور متضمن استفاده از آچار مدرج (تورک متر) یا آزمون و خطای متوالی می باشد و باید در آن دقت کامل به عمل آید. باز کردن و استفاده مجدد از پیچ هایی که به حد پیش تنیدگی رسیده اند ، مجاز نمی باشد. در اتصال پیچ پرمقاومت ، سطوحی که در تماس با سر پیچ و یا مهره آن قرار می گیرند نباید شیبی بیش از یک بیستم نسبت به صفحه عمود بر محور پیچ داشته باشند. در صورت عدم تامین این شرط باید با استفاده از واشر شیبدار ، موازی نبودن سطوح را جبران کرد. قطعاتی که با پیچ پرمقاومت به یکدیگر متصل می شوند باید کاملا به هم جفت شده باشند و نباید ورق پرکننده یا هر نوع مصالح تغییر شکل پذیر دیگری بین آنها گذارده شود ، لیکن استفاده از ورق پرکننده با مقاومت نظیر قطعات اتصال و ضخامت یکنواخت مجاز است. هنگامیکه قطعات نصب می شوند باید کلیه سطوح اتصال شامل سطوح مجاور کله پیچ ها و مهره ها از قسمت های پوسته شده و دیگر مواد زاید عاری باشد ، مخصوصا سطوح تماس اتصالات اصطکاکی باید کاملا تمیز باشد و اثری از پوسته زنگ ، رنگ ، لاک ، انواع روغن و مصالح دیگر در آنها وجود نداشته باشد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری